Linnunpöntön Reiän Koko

Myös uuttukyyhky ja naakka käyttävät samankokoisia pönttöjä asumuksenaan. Pölyttäjien katoaminen on katastrofi paitsi luonnolle, myös ihmisille, koska 75 prosenttia viljelykasveista tarvitsee hyönteispölytystä. Viirupöllöä lukuunottamatta linnunpöntön reiän koko pöntön asukkaat kelpaavat myös näädän ravinnoksi. Mittoja kasvattamalla rakennat keskikokoisen pöntön, jossa viihtyvät mm. Varpuspöllöä on pidetty vanhojen kuusivaltaisten metsien lajina, mutta myöhemmin on havaittu sen kelpuuttavan monenlaisia metsiä.

Yhdessä lintujen puolesta

Relaterade artiklar Nämä lajit ovat vähentyneet viime aikoina, joten ne kaipaavat pöntöttäjän apua. Pönttöjä kannattaa kuitenkin viedä myös muunlaisiin ympäristöihin, joissa luonnonkoloja ei OLE tarjolla. Yhteistyökumppanit Lintuharrastus Tunnista lintulajia Opi tuntemaan Kryssa fågelarter Havaitsin lintulajia vuonna lintulajia saavuttaneet Kiitos osallistumisesta lintulajia -haasteeseen! Siksi rungoilla kiipeilevälle puukiipijälle tehdään erikoispönttöjä. Helmipöllö Etenkin Etelä-Suomessa kovaa vauhtia vähentynyt helmipöllö kaipaa pöntöttäjän apua. Linnunpönttöjen huolto: Pönttö tulisi puhdistaa vuosittain, jotta vanhaan pesään jääneet lintujen loiseläimet eivät pääse vaivaamaan seuraavia asukkaita linnunpöntön reiän koko eivätkä pesäainekset vähitellen täytä pönttöä.

linnunpöntön reiän koko

Tarvittavat materiaalit ja työkalut:

Pohjantikka jättää lentoaukon hieman pienemmäksi, halkaisijaltaan noin 4,6cm:ksi. Myös käenpiian pönttöön suositellaan purua tai lastuja pohjalle. Kuvia näistä tilanteista näkee usein, mutta on hyvä muistaa, ettei pesintää OLE turhaan tarpeen häiritä. Pönttö on kasattu ruuveilla. Havu-, koivu- tai vesivaneri mm paksuudessa on riittävää. Lehtopöllö käyttää ravinnokseen paitsi myyriä, myös muita pöllölajeja enemmän lintuja. Katto kiinnitetään tällöin rautalangalla tai sähköjohdolla kuten pohjakin.

hyper tx3

Linnunpönttö on helppo tehdä itse – katso selkeät ohjeistot

Linnunpönttöjä on kahta päätyyppiä: pyöreästä puupölkystä tehtyjä luonnonpönttöjä ja rakennettuja lautapönttöjä. Hyvin todennäköisesti näistä ainakin tiaispönttöön saa asukkaan. Hömö- ja töyhtötiainen Nämä metsätiaiset kovertavat mieluummin itse kolon lahopökkelöön kuin asettuvat valmiiseen pönttöön. Talitiaisen saa pönttöön lähes kaikissa elinympäristöissä. Seinien raot voi tiivistää silikonilla.

Linnunpönttö on helppo tehdä itse

Kuitenkin puhdistamaton pönttö on aina parempi kuin ei pönttöä laisinkaan! Modal title. Kuorittuna pöllipönttö voi sen sijaan kestää jopa kymmeniä vuosia. Vanhasta pesässä loiset pääsevät myös siirtymään uuteen, mikä lisää riskiä poikasten kuolleisuuteen. Nyrkkisääntönä voi pitää, että mitä isompi pönttö, sen korkeammalle se kannattaa ripustaa.